Det är teknikens plikt att inte bara förbättra sig själv, utan också att bli mer och mer användarvänlig. Vi kan se detta hända inom den ständigt föränderliga sfären av trådlösa LAN-anslutningar. Här den enda konstanten är lätt att installera, plug and play hårdvara som är väl kompletteras av enkel användarvänlig programvara. Man behöver bara ansluta enheten för att utforska nätverket eller till och med Internet, men trådlösa LAN-anslutningar är ofta sårbara för hackare eller till och med virushot. Dessa skadliga enheter försöker infiltrera nätverket och förstöra viktiga data. Då igen, det finns goda nyheter för alla de människor som vill säkra sina trådlösa LAN-anslutningar. Nu kan du njuta av fördelarna med en skyddad trådlös LAN-upplevelse för mindre än hundra dollar.

Skydda trådlösa nätverk

Var uppmärksam på säkerhetsinställningarna i synnerhet och aktivera inte det trådlösa lanet innan du har allt på plats och konfigurerat. När allt kommer om är det bättre att vara säker än ledsen. Det finns några säkerhetsåtgärder man kan anta efter att ha inrättat det trådlösa LAN-nätverket.

Låt oss börja med routern och åtkomstpunkterna. Vi rekommenderar att du distribuerar ett administratörslösenord för att förstärka och förstärka åtkomstvägar. På så sätt kommer inkräktaren inte att kunna logga in på ditt trådlösa LAN-system utan att ange rätt lösenord. Då igen, vissa system eller enheter är förkonfigurerade med standardlösenord.

Tyvärr är dessa lösenord ofta tillverkarens eget namn, eftersom det är lätt att komma ihåg även om det saknar originalitet. Vi vet att lämna ett nätverk obevakad med standard lösenord är dåre hardy alternativet. Det är därför vi måste anpassa alla åtkomstpunkter och den trådlösa routern med våra egna unika lösenord. Ofta glömmer vi dessa lösenord eftersom vi inte behöver använda dem regelbundet. Nu finns det inget annat alternativ än att återgå till standardinställningarna för att komma in i nätverket igen. Det enda problemet är att all din tid som spenderas på anpassning kommer att gå till spillo som dessa förändringar raderas när standardinställningarna tillämpas.

Hur gör man ett trådlöst nätverk säkert?

Kom ihåg att åtkomstpunkterna och routrarna är särskilt konfigurerade för att behålla och skydda viktig information som SSID (Service Identifier) och till och med namnet på det trådlösa LAN-nätverket.  Utan denna utarbetade maskeringssystem, kan du läcka bort viktiga detaljer eller ledtrådar som visar sig vara praktiskt för utomstående med onda avsikter.

Nu studerar vi de två typer av kryptering som används för att säkra ett trådlöst LAN-system. De är WEP eller Wired Equivalency Privacy och WPA eller WiFi Protected Access. Vi vet att WEP-systemet används i stor utsträckning, men det har också en sekvens av lätt att utnyttja svagheter på grund av dess dåligt utformade krypteringsprogram. Å andra sidan finns det starkt rekommenderade WPA alternativet som förstärker ditt nätverk samtidigt som det visar sig förvånansvärt lättare att installera och konfigurera. Man bör notera att till skillnad från WEP, wpa inte hämmas av ett begränsat antal lösenord kombinationer som utforskar tangentbordet bortom alfabeten och tangenterna nummer. Det finns ett förinstallerat WPA-stödsystem i Windows XP-programpaketet. WPA2 är nästa generation WPA, som ger större säkerhet men förlitar sig på speciellt nedladdade uppdateringar.