Det är teknikens skyldighet att inte bara förbättra sig själv, utan att bli mer och mer användarvänlig. Vi kan se detta hända inom den ständigt föränderliga sfären av Trådlösa LAN-anslutningar. Här den enda konstanten är den enkla att installera, plug and play hårdvara som är väl komplimang av enkel användarvänlig programvara. Man behöver bara koppla in enheten för att utforska nätverket eller ens Internet, dock är Trådlösa LAN-anslutningar ofta sårbara för hackare eller till och med virushot. Dessa skadliga entiteter försöker infiltrera nätverket och förstöra viktiga data. Då igen, det finns goda nyheter för alla de människor som vill säkra sina Trådlösa LAN-anslutningar. Nu kan du njuta av fördelarna med en skyddad Wireless LAN-upplevelse för mindre än hundra dollar.

Så förbättrar du säkerheten i ditt trådlösa nätverk

Det första steget efter installation av maskinvaran är att arbeta ut den konfiguration som passar bäst för ditt nätverk. Var uppmärksam på säkerhetsinställningarna i synnerhet och aktivera inte det trådlösa LAN innan du har allt på plats och konfigureras. När allt kommer om hand är det bättre att vara säker än ledsen. Det finns några säkerhetsåtgärder man kan anta efter att ha inrättat Wireless LAN-nätverket.

Låt oss börja med routern och åtkomstpunkterna. Vi rekommenderar att du distribuerar ett administratörslösenord för att förstärka och stärka åtkomstvägar. På detta sätt kommer inkräktaren inte att kunna logga in på ditt Wireless LAN-system utan att ange rätt lösenord. Då igen, vissa system eller enheter är förkonfigurerade med standard lösenord.

Tyvärr är dessa lösenord ofta tillverkarens eget namn, eftersom det är lätt att komma ihåg även om det saknar originalitet. Vi vet att lämna ett nätverk obevakat med standard lösenord är dåre hardy alternativet. Det är därför vi måste anpassa alla åtkomstpunkter och den trådlösa routern med våra egna unika lösenord. Ofta glömmer vi dessa lösenord eftersom vi inte behöver använda dem regelbundet. På denna punkt finns det inget annat alternativ än att återgå till standardinställningarna för att återinträlja ditt nätverk. Det enda problemet är att all din tid som spenderas på anpassning kommer att gå till spillo som dessa förändringar raderas när standardinställningar tillämpas.

Kom ihåg att åtkomstpunkterna och routrarna är särskilt konfigurerade för att behålla och skydda vital information som SSID (Service Identifier) och till och med namnet på det trådlösa LAN-nätverket. Detta system gör det svårt att identifiera vårt eget nätverk, men tack och lov, det inte äventyra säkerheten. Utan detta utarbeta maskeringssystem, kan du läcka bort viktiga detaljer eller ledtrådar som visar sig vara praktiskt för utomstående med onda avsikter.

Steg för att säkra trådlösa enheter

Nu studerar vi de två typer av kryptering som används för att säkra ett Trådlöst LAN-system. De är WEP eller Wired Equivalency Privacy och WPA eller WiFi Protected Access. Vi vet att WEP-systemet används i stor utsträckning, men det har också en sekvens av lätta att utnyttja svagheter på grund av dess dåligt utformade krypteringsprogram. Å andra sidan finns det starkt rekommenderade WPA alternativet som förstärker ditt nätverk samtidigt som det visar sig förvånansvärt lättare att installera och konfigurera. Man bör notera att till skillnad från WEP, är WPA inte hämmas av ett begränsat antal lösenord kombinationer som den utforskar tangentbordet bortom alfabet och tangenter nummer. Det finns ett förinläst WPA-stödsystem inom programpaketet för Windows XP. WPA2 är nästa generations WPAFree Reprint Artiklar, som ger större säkerhet men förlitar sig på speciellt nedladdade uppdateringar. …