Med tillkomsten av trådlös teknik har det tagit längre tid än man skulle ha förväntat för skrivare att dra nytta av denna form av anslutning. Fram till nyligen bluetooth var den föreslagna formen av kommunikation med din skrivare om du ville ha en icke trådbunden anslutning. Men med fler och fler hem nu utrustade med trådlösa routrar, är det vettigt att använda denna metod för att göra mer flexibel användning av din skrivare.

 

Så vad är fördelarna med att skriva ut trådlöst?

För det första frigör den upp din skrivare från att behöva vara inom närheten av din dator genom en kabelanslutning. Du kan nu placera din skrivare var som helst i hemmet där den passar ergonomiskt eller alternativt ur vägen där den inte lätt kan ses. För det andra med fler människor som äger både en stationär DATOR och en bärbar dator och eventuellt också en netbook för barnen, kan de alla tillgång till en skrivare utan att behöva vara ansluten till den. De flesta moderna bärbara datorer är utrustade med Wi-fi så det är väldigt enkelt att ansluta och skriva ut snabbt och smidigt. Det innebär utskrift från var som helst i huset och även trädgården om din trådlösa signal når längre bort. För det tredje finns det ingen nackdel i att använda en trådlös skrivare eftersom de kan skriva ut med samma hastighet som en usb ansluten skrivare.

Bläckstråleskrivare eller laser?

Trådlösa utrustade skrivare kommer nu som bläckstråle, foto, laser och allt i en modell. Allt i ett är så kallade som de är inte bara en skrivare utan också en scanner, fax och kopiator som ger dig en all round home office lösning. Priserna är nu mycket rimliga för trådlösa skrivare och valet av modeller från de stora märkena växer snabbt. Liksom kabel anslutna modeller det lönar sig att kontrollera kostnaden för skrivarpatroner när du väljer din trådlösa skrivare eftersom detta kommer att påverka dina driftskostnader, särskilt om du skriver ut ett stort antal sidor. I detta fall en laserskrivare kan vara det bästa valet eftersom det kommer att bli billigare och mer tillförlitliga för höga volymer av utskrift.

HP, Lexmark, Epson, Canon, Brother och Kodak bland andra alla nu producerar trådlösa skrivare. Med dessa välkända namn på marknaden är det vettigt att köpa den bästa trådlösa skrivaren för dina behov, och frigöra dig själv att skriva ut var som helst i ditt hem.